eXCpedition 2020

Με σκοπό να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο την ευκαιρία να πετάξουμε μέσα στις διακοπές, επιλέγοντας το σωστό μέρος με το σωστό στόχο, έκανα μια προετοιμασία για να δούμε ανά εβδομάδα, ποιες πρέπει να είναι οι επιλογές για συγκεκριμένα μέρη πτήσεων και ποιες οι προσδοκίες όταν βρεθούμε εκεί. Στον επόμενο πίνακα είναι μια μελέτη που είχα κάνει παλαιότερα για διάφορα μέρη.


Παρακάτω, και διερευνώντας τι συμβαίνει από την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, περίοδο με μελτέμι, απομόνωσα τις μεγαλύτερες πτήσεις από το Leonardo ανά εβδομάδα για τα Γιάννενα, το Μουζάκι και την Εδεσσα αντίστοιχα, θεωρώντας αυτά τα τρία μέρη τις επικρατέστερες επιλογές μου για αυτό το διάστημα.

Χωρίς να λέμε πολλά, κατέληξα στα παρακάτω:

Α. Μουζάκι
οι καλύτερες πτήσεις που έχουν γίνει στο Μουζάκι ήταν οι παρακάτω:


Παρατηρώ ότι για το Μουζάκι, η 4η εβδομάδα του Ιουλίου είναι καλύτερη σε χιλιόμετρα σε μεγάλες πτήσεις αλλά η επόμενη 1η εβδομάδα του Αυγούστου είναι καλύτερη σε αριθμό. Με άλλα λόγια υπάρχει μεγαλύτερη πιθανοτητα να κάνεις μεγάλη πτήση στο Μουζάκι την εβδομάδα-1 του Αυγούστου, αλλά μεγαλύτερη πιθανότητα να περάσεις τα 100km έχεις τέλος Ιουλίου.

Β. ΕΔΕΣΣΑ
Η αντίστοιχη Ανάλυση για την Εδεσσα έδωσε τα εξής:



Παρατηρώ ότι εδώ οι καλύτερες εβδομάδες είναι η 4η του Ιουλίου και η 3η του Αυγούστου.
καλύτερη για την Εδεσσα είναι η 3η του Αυγούστου, τόσο σε πιθανότητα να κάνεις μεγάλη πτήση όσο και να είναι μεγαλύτερη σε χιλιόμετρα. Η αμέσως καλύτερη εβδομάδα είναι η τελευταία του Ιουλίου.


Γ. ΜΙΤΣΙΚΕΛΙ - Ανατολική
Εδώ οι πτήσεις είναι περιορισμένες σε αριθμό αλλά βγαίνει συμπέρασμα:


Φαίνεται ότι από το Μιτσικέλι αυτήν την περίοδο που εξετάζουμε η καλύτερη εβδομάδα είναι η πρώτη του Αυγούστου, τόσο σε πιθανότητα να κάνεις μεγάλη πτήση όσο και σε πιθανότητα να κάνεις τα περισσότερα XC χιλιόμετρα. 

To ερώτημα είναι ποια είναι η καλύτερη επιλογή τοποθεσίας ανά εβδομάδα. Για να βγει ένα συμπέρασμα εφτιαξα τον επόμενο πίνακα:


Το υμπέρασμα είναι το εξής:
  • Εβδομάδα 4 Ιουλίου      : 1. Εδεσσα, 1. Μουζάκι (παρόμοια)
  • Εβδομάδα 1 Αυγούστου: 1. Μουζάκι, 2. Μιτσικέλι, 3. Εδεσσα
  • Εβδομάδα 2 Αυγούστου: 1. Μουζάκι, 2. Εδεσσα, 3. Μιτσικέλι
  • Εβδομάδα 3 Αυγούστου: 1. Εδεσσα, 2. Μουζάκι, 3. Μιτσικέλι
  • Εβδομάδα 4 Αυγούστου: 1. Μουζάκι, 2. Εδεσσα, 3. Μιτσικέλι 

Διαλέγουμε και παίρνουμε. 
Το ζήτημα τώρα που προκύπτει είναι αν βρεθούμε σε ένα μέρος από αυτά, τι στόχο μπορούμε να έχουμε για μια μεγάλη πτήση; Αυτή η μελέτεη περιγράφεται στο επόμενο επεισόδιο...

Βαγγέλης Τσούκας








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρεκορ ελεύθερης απόστασης απο Αμφικλεια-περιγραφή 22 Μαιου 2022

40 km XC flight from Kadilli to Varympompi 27 Mar 2021