Προβλεψη καιρου για το τετραημερο 28 Απρ-1 Μαιου για ΔεσκατηΠεριληψη
Σε γενικες γραμμες το τοπικο χαμηλο στα Βαλκανια και κατα συνεπεια το μετωπο που θα περασει απο την περιοχη θα επηρεασει σημαντικα τις πτησεις στην κεντρικη ελλαδα το τριημερο. Πριν και μετα τη διελευση θα εχουμε καλες συνθηκες, κατα τη διαρκεια ομως της διελευσης του θα υπαρχει το παιχνιδι της γατας με το ποντικι. Οι ανεμοι θα γινουν νοτιοι, μετα δυτικοι και θα ενισχυθουν. Θα ακολουθησει η βροχη, μετα απο αυτη θα εγκατασταθει μια ασυαθης μαζα και υγρη στην περιοχη, και τελος η διαταραχη θα απομακρυνθει προς τα ανατολικα και οι συνθηκες θα φτιαξουν. Η σημαντικη λεπτομερεια ειναι στην ταχυτητα με την οποια θα περασουν τα φαινομενα.

Εαν περασουν αργα, ο καιρος θα χαλασει αργα και θα βελτιωθει αργα, μειωνοντας τις πιθανοτητες γιά πιθανη πτηση αξιωσεων στον αγωνα. Αν ομως η διαταραχη περασει γρηγορα, κατι πολυ πιθανο, τοτε υπαρχει σημαντικη πιθανοτητα για πτηση με καποιες αξιωσεις.

Παρασκευη


Βαρομετρικη πιεση
Η βαρομετρικη πεφτει απο 1014 σε 1011mb καθως εγκαθισταται στην περιοχη η χαμηλοτερη πιεση. Για το λογο αυτο αναμενουμε νοτιες γενικα διευθυνσεις ανεμων, στρωματα νεφων, σκια, αδυναμα θερμικα σε σχεση με το potential καθως θα εχουμε σκια μετα την Παρασκευη.

Μεγιστη θερμοκρασια
26

Ελαχιστη θερμοκρασια
13
Η Παρασκευη θα ειναι καλη ανεμοπορικα μερα, καθως δεν θα εχουν προλαβει να σκιασουν την περιοχη τα Cirrus, και η διαφορα μεταξυ μεγιστης και ελαχιστης θερμοκρασιας της ταξης των 13 βαθμων, δειχνει μια δυνατη μερα με νοτιαδες, χαρακτηριστικη ανοιξη.

Θερμικα
Μεγιστο θερμικο αναμενεται γυρω στο 4m/s

Πιθανοτητα βροχης
Δεν υπαρχει πιθανοτητα βροχης την Παρασκευη στην περιοχη.

Ανεμος 12:00 καο15:00
στο εδαφος  Ν5kph που θα γινει ΝΔ<10kph
600μ N10kph αργοτερα Ν 13kph
1200μ N10 αργοτερα ΝΔ 15kph
1800μ NΔ15 αργοτερα ΝΔ15kph
2400μ ΔΝΔ18 αργοτερα ΔΝΔ 22kph
Ανεμος top of lift ΝΑ 17kph

Μεγιστο υψος θερμικων
~2400, βορεια 2700, Δυτικα 3000μ στην Πινδο, Ανατολικα 1500m.
Φαινεται οτι η βαση νεφων θα ανεβαινει καθως κινουμαστε προς τα ΒΔ

Γενικη Νεφωση

Ci σταδυτικα που οριακα θα σκιασουν την περιοχη το μεσημερι. Cu στις ψηλοτερες κορυφες κυριως στον Ολυμπο με βαση 2700-3000m

Υγρασια
25%, που σημαινει λιγα cu με ψηλη βαση, κυριως πανω απο κορυφες>2500m

Πιθανο XC
80-100km θεωρειται πιθανο για την περιοχηΘεση μετωπου
Σημερα Παρασκευη φαινεται οτι το μετωπο θα βρισκεται στην περιοχη της Σλοβενιας και δεν επηρεαζει σημαντικά


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο