Weather Forecast 17-18 Μαΐου 2014

Ένα δύσκολο Σ/Κ που προβλέπεται να μας ταλαιπωρήσει προβλέπεται να ακολουθήσει.

Σάββατο

Από ότι δείχνουν οι προβλέψεις το Σάββατο, θα επικρατούν Δυτικοί, ΝΔ άνεμοι, πολλά σύννεφα και βροχή σε αρκετές περιοχές της χώρας, και κυρίως στα Β, ΒΔ, Θράκη, ίσως και Πελοπόννησο.

Βροχή το Σάββατο στις 15.00h.

Βροχή το Σάββατο 24h πρόβλεψη

Η νέφωση θα είναι αυξημένη παντού:
Χαμηλή νέφωση στα δυτικά με Δυτικών κατευθύνσεων ανέμους. Η βάση νεφών γύρω στα 1000μέτρα στο Ιόνιο, στα ανατολικά όμως αρκετά ψηλότερα, γύρω στα 2.400μ με μέγιστο τα 2.700μ μιλώντας για τα Cumulus.


Οπως φαίνεται εδώ, θα υπάρχει spreadout, που σημαίνει ότι θα εμφανιστούν από νωρίς κάποια Cumulus, τα οποία θα αυξηθούν νωρίς το μεσημέρι και θα έχουμε υπερκάλυψη. Ισως είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα στη Βοιωτία, όπου αν οι άνεμοι δεν έχουν μεγάλη ένταση, μπορεί να δώσει μια ενδιαφέρουσα πτήση μέσα στον κάμπο ανάμεσα στα σύννεφα.

Υπάρχουν κάποιες περιοχές που ο Γερμανός δίνει προοπτικές για Cross Country. Μάλλον τα Αιωρόπτερα θα έχουν πλεονέκτημα στον Κιθαιρώνα λόγω έντασης.

Κυριακή
Οι Δυτικοί άνεμοι φαίνονται και την Κυριακή, με τη διαφορά ότι στην Ανατολική χώρα φαίνονται εξασθενημένοι και γυρίζουν σε Νότιους. Τα Cumulus θα περιοριστούν:

Αντίστοιχη εικόνα από το Γερμανό:


Όπου φαίνονται αρκετά Cirrus να καλύπτουν τη χώρα κατά το μεσημέρι, που λόγω της σκίασης που θα προκαλούν δεν θα επιτρέψουν μεγάλη δραστηριότητα και σχηματισμό Cu. Στην Κρήτη φαίνονται καλά τα πράγματα, αλλά οι τοπικοί πιλότοι γνωρίζουν καλύτερα τι γίνεται με 15 kmh ΝΔ άνεμο. Στη Θεσσαλία φαίνεται να είναι επίσης καλά τα πράγματα με Cu στον Κάμπο, όσο όμως ανεβαίνουμε βορειότερα υπάρχουν ερωτηματικά για τη βροχή. Overdevelopment φαίνεται βόρεια της Θεσσαλονίκης, ενώ ίσως γίνει κάτι στη Δράμα. Φαίνεται ότι ο Όλυμπος μπορεί να είναι πολύ καλό από την πλευρά των Καλυβίων, με βάση γύρω στα 2700μ.


Από ότι φαίνεται,η Κυριακή μπορεί να έχει αρκετές προοπτικές σε ηπειρωτικές περιοχές όπως είναι η Κεντρική Πελοπόννησος, Η Βοιωτία, Η Θεσσαλία, η Ήπειρος. Πιστεύω ότι όποιος μπορέσει να απογειωθεί την Κυριακή με τον ασθενή Ν,ΝΔ στις Πλαταιές και πάρει ύψος μέσα στον Κάμπο, θα καταφέρει ωραία πτήση. Ενδιαφέρουσα φαίνεται και η Περιοχή του Ξηρού, γύρω από τον Παρνασσό, και νομίζω ότι το Καλλίδρομο θα δουλεύει πολύ καλά. Το ζήτημα της Κυριακής θα είναι η κατεύθυνση του ανέμου, ενώ του Σαββάτου θα είναι οι πιθανές βροχές και η ένταση του ανέμου.

Θα έβαζα και μια υπόθεση, ότι μπορεί να ξαναγίνει η μεγαλύτερη πτήση του Μπουραζάνη από τον Κιθαιρώνα...

Τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, φαίνεται ότι θα έχουμε θερμικά, καθώς η αέρια μάζα θα έχει αστάθεια. Με βάση τεφιγράμματα του GFS για τον Κιθαιρώνα, προβλέπονται δυνατά θερμικά γύρω στο +3m/s τόσο για το Σάββατο όσο και για την Κυριακή.

Βαγγέλης Τσούκας










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρεκορ ελεύθερης απόστασης απο Αμφικλεια-περιγραφή 22 Μαιου 2022

40 km XC flight from Kadilli to Varympompi 27 Mar 2021