Cross Country στην Ελλάδα

Το Cross Country στην Ελλάδα έχει τεράστια προοπτική. Υπάρχει ο κατάλληλος τόπος, τα κατάλληλα μέσα, και οι κατάλληλοι άνθρωποι που το προσπαθούν εδώ και καιρό. Για κάποιους είναι αυτονόητο, ενώ για κάποιους άλλους όχι. Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε μια νέα ιστοσελίδα, το XC-Project σε μια προσπάθεια να βοηθήσει όσους θέλουν να αναπτύξουν τις πτήσεις απόστασης στην Ελλάδα.

Περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες που μπορεί να είναι χρήσιμες για κάποιον, από θεωρία, πρακτικά tips και experience sharing ώστε Ανεμόπτερα, Παραπέντε και Αιωρόπτερα να αρχίσουν να γράφουν χιλιόμετρα και νεότεροι άνθρωποι να δοκιμάσουν την τύχη τους σε αυτό.

Προϋποθέσεις όπως η υπάρχουσα εμπειρία, περιγραφές πτήσεων, χαρτογράφηση των θερμικών στην Ελλάδα, αρχείο με τα out landings για πιθανές αναγκαστικές και γενικά τεχνική γνώση αλλά και κινητοποίηση του κόσμου από αυτούς που πρέπει υπάρχουν στο XC-Project.

Τα νέα του Cross Country έχουν σκοπό αυτό που λένε ακριβώς οι λέξεις. Δηλαδή να μοιραζόμαστε τα επιτεύγματα που πραγματοποιούνται καθημερινά στη χώρα μας, με τη μορφή ηλεκτρονικής εφημερίδας μεταξύ μας.

Βαγγέλης Τσούκας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρεκορ ελεύθερης απόστασης απο Αμφικλεια-περιγραφή 22 Μαιου 2022

40 km XC flight from Kadilli to Varympompi 27 Mar 2021