Σαϊδόνα Νεα Απογειωση στην Πελοποννησο

 Μετα απο σημαντικη δουλεια - και χειρονακτικη, αλλα και συνεργασια με δημοτικους φορεις της περιοχης, ο φιλος Χρηστος Μπακουνης απο την Πατρα, ανακαλυψε το σημειο, εξασφαλισε τη δημιουργια και καθαρισμο του πεδιου της απογειωσης, και μαλιστα πεταξε απο το σημειο, που δειχνει να εχει σημαντικες προοπτικες για αξιοσημειωτες πτησεις στην περιοχη. 

Η απογειωση βρισκεται πανω απο το χωριο Σαϊδόνα, στην περιοχη της Καρδαμυλης, στα 800μ. Υπαρχει πολυ ωραια βλαστηση στην περιοχη με ελατα που συνεχιζονται προς τα πανω στις πλαγιες του Ταΰγετου. 

Με την απογειωση φευγουμε αριστερα που ξεκιναει η δυτικη πλαγια η οποια ανεβαινει μεχρι τα 1400, με σταθερο δυναμικο αλλα και θερμικα. Με αυτο το υψος βγαινεις πανω απο τις παραλιες της Στουπας και της Καρδαμυλης με παρισσοτερα απο 300-400μ. 

Επισης μπορεις να φυγεις στ πισω βουνα στοχευοντας την κορυφη του Ταΰγετου στα 2.500, ή να φυγεις στα νοτια προς μονη αγιου Νικωνα και Αρεοπολη και στα βορεια προς Καλαματα αναλογα με τις επικρατουσες συνθηκες.

Το γεγονος οτι μπορει να απογειωθεις πανω απο την αναστροφη και ο ορεινος ογκος ειναι πολυ κοντα, δινει μεγαλες δυνατοτητες για παραλιακο xc.

Δειτε και μια πανοραμικη της περιοχης με βασικες πληροφοριες…

Βαγγελης Τσουκας


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρεκορ ελεύθερης απόστασης απο Αμφικλεια-περιγραφή 22 Μαιου 2022

40 km XC flight from Kadilli to Varympompi 27 Mar 2021