Αύγουστος 2013 Leonardo XC Report

Και ενώ οι άδειες τελειώνουν, και ο κόσμος άρχισε να επιστρέφει από τις διακοπές του, ανοίγουν τα PC και βλέπουμε τι έχει γίνει το τελευταίο διάστημα. Είχαμε καιρό να ενημερώσουμε το XC-news, καθώς υπήρχαν πολλές υποχρεώσεις και ακολούθησαν και οι διακοπές, αλλά ας δούμε με ενδιαφέρον τι έγινε μεσα στον Αύγουστο.

Παραδοσιακά αυτός ο μήνας ήταν περίοδος που δεν πραγματοποιούνταν μεγάλες πτήσεις, καθώς ήταν ένας μήνας διακοπών, που έψαχνες να βρεις κάποιον για να πετάξεις παρέα. Επίσης το δυνατό μελτέμι, περιόριζε τις επιλογές μας και τις προοπτικές για σοβαρή πτήση.

Αυτό αλλάζει στα τελευταία χρόνια, όπου οι ευκαιρίες για πτήση έχουν περιοριστεί, και που η καλύτερη μελέτη του καιρού και η πτήσεις στα κατάλληλα μέρη ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, "ξετρύπωσε" ευκαιρίες που μεταφράστηκαν σε μεγάλες πτήσεις.

Οπως είπε και ο Σπύρος Γονατάς σοφά σε μια συζήτηση που είχαμε στην Έδεσσα πριν την πτήση όπου ο καιρός δεν ήταν καλός, "Ο καιρός ας κάνει ότι νομίζει...εγώ σήμερα μπορώ να πετάξω, και πρέπει να δω τι μπορώ εγώ να κάνω"!

To συμπέρασμα των τελευταίων ετών είναι ότι τελικά ο Αύγουστος μπορεί να είναι ο καλύτερος μήνας για κάποιες περιοχές, όταν συνδυάζεται το πακέτο¨

1. Καιρός στο κατάλληλο μέρος ανάλογα με τον καιρό
2. Η σωστή παρέα με φυσιολογικούς ανθρώπους
3. Το κίνητρο για να γίνει κάποιο XC επίτευγμα.

Ας δούμε λοιπόν τι έγινε μέσα στον Αύγουστο:


Παραπάνω φαίνονται οι 10 καλύτερες πτήσεις που έγιναν προς το παρόν μέσα σε αυτό το μήνα.

Τα περισσότερα χιλιόμετρα XC φαίνεται να έγιναν από το Δημήτρη Ιορδανίδη στη Δράμα. 125 χιλιόμετρα δεν φαίνονται και άσχημα. Η πτήση του εδώ



Το μεγαλύτερο τρίγωνο FAI έγινε από το Slawec στα Γιάννενα. 105 km.
Η πτήση του εδώ


Τέλος, το μεγαλύτερο ελεύθερο τρίγωνο έγινε παλι από το Slawec με 101 km στο Μουζάκι. 
H πτήση του εδώ


Συμπερασματικά, δεν είναι και ο καλύτερος Αύγουστος κατα γενική ομολογία από εκείνους που έχουν κάνει και αρκετα ρεκόρ αυτό το μήνα όπως ο Κώστας Πρωιτσάκης.
Βέβαια ο τελευταίος έχει κάνει μια πτήση τουλάχιστον γύρω στα 118 Km, που περιμένουμε να δούμε.

Stay tuned για ποιό πολλά νέα και ειδικό αφιερωμα στο Camp που έγινε στην Εδεσσα.

Βαγγέλης Τσούκας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρεκορ ελεύθερης απόστασης απο Αμφικλεια-περιγραφή 22 Μαιου 2022

40 km XC flight from Kadilli to Varympompi 27 Mar 2021