Ο Βαγγέλης Παπαγεωργίου, δεν κατάφερε άλλη μια φορά να προσγειωθεί πριν από τις 5 ώρες.
Επί όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσε να προσγειωθεί και τελικά τα κατάφερε αφού πρώτα αλώνισε το νομό Βοιωτίας πραγματοποιώντας μια πτήση ανοιχτού τριγώνου 83km, τα περισσότερα χιλιόμετρα σε πτήση XC με παρα5 για το 2013 μέχρι αυτή τη στιγμή.
Δείτε την πτήση του εδώ και απολαύστε την περιγραφή της στο Sky.gr...

Μετά το χθεσινό πιγοράπισμα ξαναπήγα Κιθαιρώνα νομίζοντας ότι σήμερα θα ήταν πιο ήρεμα τα πράγματα &ότι η αναλογία ¨τις τρώω/κερδίζω ύψος¨,θα ήταν μεγαλύτερη.Δυστυχώς,ήταν χειρότερα με τις 2πρώτες ώρες της πτήσης μου {μεταξύ των σημείων (1)&(2)} να περνάνε πουρναροσκουπίζοντας,ψάχνοντας χώρους προσγείωσης &ρωτώντας τον εαυτό μου γιατί δεν πήγα για μπάνιο τέτοια ωραία μέρα.Ο άνεμος ήταν λίγο ΒΔος &η άνοδος ήταν τόσο δύσκολη που πραγματικά πιστεύω ότι ήθελε κάτι παραπάνω από σωστό χειρισμό(ίσως μια προσευχή μέρες που είναι).Η απόσταση μεταξύ των σημείων (2)&(3)δεν είναι glide! Πρόκειται για κύκλωμα θερμικού τύπου κλανιάς (μεταφορικά λόγω ανόδου 0,2-0,3 αλλά &κυριολεκτικά διότι μύριζε σκατά!).Ακολουθώντας λοιπόν τη μυρωδιά της χεσιάς για 14(!) λεπτά περίπου βρήκα την πρώτη καλή άνοδο της ημέρας αλλά δυστυχώς συντροφιά με τις άχνες των κοπράνων.Το θερμικό αυτό έγινε σύννεφο,(με βάση τα 2700περίπου) στο οποίο διείσδυσα για λίγο θέλοντας να αναπνεύσω(έστω και υγρό) καθαρό αέρα.Παιδιά...όσο καιρό πετάω δεν μου έχει τύχει ξανά αυτό το πράγμα...το σύννεφο μύριζε ευκοίλια! Ηταν απίστευτο! Αυτά τα ζωντανά που έχεσαν το χωράφι εκείνο,πρέπει να είχαν φάει καυτερές σάλτσες,με κρεμμύδια,σκόδρα,κεμπάπ,τζατζίκια κτλ! Ηταν η πρώτη φορά στην πτήση βέβαια που χαμογέλασα με την κατάσταση που ζούσα αλλά &η πρώτη φορά που μου γεννήθηκε η ελπίδα ότι θα μπορούσα να επιστρέψω μέχρι το χωριό Πύλη τουλάχιστον(που με κερνάνε ομελέττα &τσίπουρα όταν πατώνω).Είχε κόντρα όπως αναμενόταν αλλά το ύψος που είχα πάρει με βοήθησε να φτάσω στην Πύλη.Εκεί αποφάσισα να προσπαθήσω άλλο λίγο &τελικά Νότια των Α/Γ (της Δάφνης)πήρα μετά από πολλά βάσανα πάλι ύψος.Ηταν τότε το σημείο στην πτήση που ο Ν. άνεμος έκανε αισθητή (& ενοχλητική όταν μπερδευόταν)την παρουσία του.Το υπόλοιπο της πτήσης μπορεί να φαίνεται μία ευθεία αλλά τα χέρια τα άφησα πρώτη φορά λίγο πριν τον Αγ.Βασίλειο για να απαντήσω στη Σταμέλλενα &να βγάλω τη μοναδική φωτό της ημέρας στη μοναχική αυτή πτήση…(ο vagos πρότεινε να συνεχίσω από Αγ.Βασίλη ΒΔά –πράγμα πιστεύω λογικό &εφικτό αλλά για κάποιον πιο ξεκούραστο πιλότο εκείνη τη στιγμή…sorry Vag, next  time μαζί.Αυτάααααα... Sorry για την πολυλογία παίδες, ήθελα απλά να σας μεταφέρω τις σημερινές μου εμπειρίες με τον πιο ευχάριστο και μυρωδάτο τρόπο!

Σε ευχαριστώ Μαρία Θ. για την πολύτιμη βοήθειά σου στην οργάνωση & πρόβλεψη της σημερινής πτήσης. it s deticated to U! Θα τα είχα παρατήσει πολλές φορές αλλά ήξερα ότι με βλέπεις στο Liveκαι ήθελα να το παίξω σκαραμάγκας χαχααχχα αχαχαχ
Καλή ανάσταση σε όλους, Peace – Love & Unity (όπως λέει & ο φίλος μου ο Ν.Π) 
ΕλλάδαΒαγγέλης Παπαγεωργίου @ 2013-05-04 19:32:37 GMT

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρεκορ ελεύθερης απόστασης απο Αμφικλεια-περιγραφή 22 Μαιου 2022

40 km XC flight from Kadilli to Varympompi 27 Mar 2021